Het Ruytertje

De locatie

Kinderdagverblijf Het Ruytertje is gevestigd aan de Admiraal de Ruyterweg. Onze naam is ook hiervan afgeleid. Echter betekent onze naam meer dan een vernoeming naar Admiraal de Ruyter. Het Ruytertje staat voor opvoeders die kinderen begeleiden op hun pad naar zelfredzaamheid.

De inrichting
Het kinderdagverblijf bestaat uit 2 verdiepingen. In het souterrain kunnen 14 kinderen van 0 tot 4 jaar worden opgevangen. Bij het inrichten van deze ruimte was ons voornaamste streven een thuissituatie na te bootsen. Hierdoor is de overgang van huis naar een opvang, minder groot voor uw kind. De groep bestaat uit een rustruimte, een woonkamer, een keuken waaraan de eetruimte grenst.

Op de tweede groep hebben wij geprobeerd om een brug te slaan tussen huis, opvang en school. Op deze groep leren wij oudere kinderen die behoefte hebben aan samenspel, vriendschap te stimuleren hierin. U bent het vast wel eens tegengekomen, een kind die zegt NEE! Zij weten heel goed aan te geven wat ze wel willen of niet willen, worden soms boos en dan is het aan ons begeleiders om ze daarmee om te leren gaan. Hoe doen wij dat? Dat doen wij door activiteiten aan te bieden in speelhoeken. Zo is deze groep ingericht met een huishoek, bouwhoek, leeshoek en een poppenhoek.

Kalender van Het Ruytertje

Bekijk hier de hele jaarkalender »